NlWiki

William Alphonso MurrillWilliam Alphonso Murrill (Virginia, 13 oktober 1869 – Gainesville (Florida), 25 december 1957) was een Amerikaans mycoloog.

William Alphonso Murrill
William Alphonso Murrill
Geboren Virginia, 13 oktober 1869
Overleden Gainesville (Florida), 25 december 1957
Standaardafkorting Murrill
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI , kan gebruikt worden om William Alphonso Murrill aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal    Biologie

In 1887 behaalde hij een B.S. aan het Virginia Agricultural and Mechanical College. In 1889, 1890 en 1891 behaalde hij achtereenvolgens een B.S., een B.A. en een M.A. aan het Randolph-Macon College in Ashland (Virginia). In 1897 behaalde hij een Ph.D. aan de Cornell University met het proefschrift Development of the Archegonium and Fertilization in the Hemlock Spruce (Tsuga canadensis Carr). Gedurende vier jaar onderwees hij biologie aan de DeWitt Clinton High School in New York.

Bij de Torrey Botanical Club maakte Murrill kennis met Nathaniel Lord Britton, de directeur van de New York Botanical Garden. Britton nam Murrill in 1904 aan als assistent-conservator bij de New York Botanical Garden, waarbij Murrill de opvolger werd van Franklin Sumner Earle als stafmycoloog. Tussen 1909 en 1919 was hij assistent-directeur. Tussen 1919 en 1924 was hij conservator en supervisor van publieke instructie. In 1924 stopte hij met zijn werkzaamheden bij de New York Botanical Garden. Vanaf de jaren 30 was hij verbonden aan de University of Florida, waar hij zijn mycologische studies en publicaties hervatte.

Murrill verzamelde meer dan 70.000 specimens van schimmels in Noord- en Zuid-Amerika en de Caraïben. Circa 14.000 van deze specimens worden bewaard in het herbarium van de New York Botanical Garden. Murril maakte ook reizen naar Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Zweden om schimmels te bestuderen in herbaria. Hij identificeerde en beschreef diverse nieuwe taxa.

Murrill publiceerde diverse monografieën over Hymenomycetes, Boletaceae en Polyporaceae. Tevens publiceerde hij meer dan vijfhonderd wetenschappelijke artikelen over een breed scala aan botanische onderwerpen. Hij was in 1909 betrokken bij de oprichting van het wetenschappelijke tijdschrift Mycologia, waarvan hij tussen 1909 en 1924 de redacteur was.


Externe links

Bron


Staat van informatie: 19.05.2021 08:56:38 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.