NlWiki

VuurwantsenVuurwantsen (Pyrrhocoridae) zijn een familie van insecten uit de orde Hemiptera en de onderorde wantsen (Heteroptera). Er zijn ongeveer 300 soorten die een wereldwijde verspreiding hebben en meestal gekenmerkt worden door een felle rode kleur, waaraan de naam te danken is. De bekendste soort die in België en Nederland voorkomt is de vuurwants (Pyrrhocoris apterus).

Vuurwantsen
Vuurwants (Pyrrhocoris apterus)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Arthropoda (Geleedpotigen)
Klasse:Insecta (Insecten)
Orde:Hemiptera
Onderorde:Heteroptera (Wantsen)
Familie
Pyrrhocoridae
Fieber, 1860
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Vuurwantsen op Wikispecies
Portaal    Biologie

Taxonomie

Wereldwijd zijn er in de familie van de vuurwantsen de volgende geslachten: [1]

Bron


Staat van informatie: 19.06.2021 10:19:23 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.