NlWiki

ViridiplantaeDe Viridiplantae of Chloroplastida vormen een rijk binnen de supergroep van de Archaeplastidae of Primoplantae. De term planten (Plantae) in wijde betekenis is gewoonlijk van toepassing op deze groep. De Viridiplantae vormen een zustergroep van de Rhodoplantae, waaronder de roodwieren vallen. De Viridiplantae worden gekenmerkt door groene chloroplasten, waar die van de roodwieren ("rhodoplasten") roodachtig gekleurd zijn.

Fylogenetische stamboom van de Archaeplastida
een polyfyletische groep
Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 03:10:24 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.