NlWiki

Universiteit van FloridaDe Universiteit van Florida (UF) in Gainesville (Florida) is de op twee na grootste universiteit van de Verenigde Staten met ruim 50.000 studenten (2006).

Universiteit van Florida
University of Florida
Reitz Union (studentengebouw)
Motto Civium in moribus rei publicae salus
Locatie Gainesville (Florida), Verenigde Staten
Opgericht 1853
Studenten 50,785
Personeel 4,534
Website
Portaal    Onderwijs

De universiteit heeft haar oorsprong in 1853 in Ocala. Sinds 1906 is de universiteit op de huidige campus in Gainesville gevestigd. De faam van de universiteit is snel gestegen, want de UF wordt vandaag de dag beschouwd als een van de topuniversiteiten van de Verenigde Staten. Volgens de Academic Ranking of World Universities was het in 2013 de nummer 43 van de VS en de nummer 72 van de wereld[1].

De UF staat bekend als een van de meest innovatieve universiteiten in de Verenigde Staten en wordt algemeen erkend als een vooraanstaande universiteit op het gebied van natuurwetenschappen en technologie, maar het speelt ook een belangrijke rol op andere gebieden, zoals bestuurskunde, economie, taalkunde, kunstgeschiedenis, geografie, politieke wetenschappen, filosofie en belastingrecht.


Bekende studenten en medewerkers


Externe links

Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden op de pagina Universiteit van Florida op Wikimedia Commons.

Bron


Staat van informatie: 20.06.2021 08:28:56 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.