NlWiki

TheriantropieTheriantropie (Grieks: θηρίον therion „wild dier“ en ἄνθρωπος anthrōpos „mens“) is een metamorfose van een mens in een dier.

Horus Een Egyptische godheid: De kop van een valk en het lichaam van een mens.

Dit verschijnsel is bekend binnen de mythologie en de spiritualiteit en komt al voor sinds de mens zijn ervaringen en denkwijze in grotschilderingen vastlegde. De oudste voorbeelden hiervan in Europa en Afrika worden geschat op tussen 35.000 en 25.000 jaar oud. De bizon-mens in de grot van Chauvet wordt geschat op 32.000 jaar oud. De “Tovenaar” in de grot van Trois-Frères heeft meerdere kenmerken van dieren en de mens. In deze schildering zijn te herkennen: De uil, de wolf, het hert, het paard, de leeuw en de mens. In latere tijden manifesteerde het zich, onder meer, in de religie van het oude Egypte waar vele goden deels mens deels dier zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Anubis (hond/mens), Thoth (ibis/mens) en Sobek (krokodil/mens). Ook in de Zuid-Amerikaanse cultuur van de Olmeken en Maya’s komt dit soort verschijnselen voor.

Bron


Staat van informatie: 20.06.2021 08:31:02 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.