NlWiki

SmaakstofEen smaakstof is een stof die een smaak afgeeft. Dit zijn dus stoffen die een zoete, zoute, bittere, zure of hartige smaak hebben. De Europese Unie erkent in de klassen voedingsadditieven het begrip "smaakstof" niet.

De smaak is een onderdeel van een aroma, hoewel de meeste aromacomponenten geen eigen smaak hebben in de toegepaste concentraties.

De bekendste smaakstoffen zijn suiker en zout.


Zie ook

Bron


Staat van informatie: 19.06.2021 10:31:53 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.