NlWiki

Scott ZonaScott Zona (1959) is een Amerikaanse botanicus die is gespecialiseerd in de palmen.

Scott Zona
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 1959
Standaardafkorting Zona
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI , kan gebruikt worden om Scott Zona aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal    Biologie

Hij behaalde zijn B.Sc en zijn M.Sc in de botanie aan de University of Florida. In 1989 behaalde hij zijn Ph.D. aan de Claremont Graduate University (Californië) op onderzoek dat hij verrichtte aan de Rancho Santa Ana Botanic Garden. Zijn proefschrift was getiteld A monograph of Sabal: (Arecaceae: Coryphoideae). Voor dit proefschrift ontving hij de Jesse M. Greenman Award (een onderscheiding voor het beste proefschrift op het gebied van de plantensystematiek in een bepaald jaar) van de Missouri Botanical Garden. Tussen 1990 en 1993 was Zona als postdoc actief op de afdeling botanie van de University of Florida.

Sinds 1993 is Zona als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan de Fairchild Tropical Botanic Garden in Coral Gables (Florida). Tevens is hij verbonden aan de afdeling biologie van de Florida International University. Hij houdt zich bezig met onderzoek van palmen uit de gehele wereld. Hij richt zich speciaal op monografische studies van palmen uit de Caraïben en de eilanden uit de Grote Oceaan. Een ander onderzoeksgebied waar hij zich op richt betreft de biogeografie en systematiek van Caribische planten. Hij zit in het bestuur van de International Palm Society en zit in de redactie van hun wetenschappelijke tijdschrift Palms. Hij is voorzitter van de IUCN/SSC Palm Specialist Group. Hij heeft veldwerk verricht in Florida, Californië, Mexico, Panama, Honduras, de Caraïben, Bermuda, Fiji, Salomonseilanden, Indonesië, Maleisië en Madagaskar. Hij is lid van de American Society of Plant Taxonomists.

Zona heeft samen met William Baker van de Royal Botanic Gardens, Kew een voor de wetenschap nieuw palmengeslacht beschreven: Dransfieldia. Dit naar John Dransfield vernoemd geslacht omvat enkel de soort Dransfieldia micrantha, die voorkomt in Nieuw-Guinea. Zona is (mede)auteur van artikels in wetenschappelijke tijdschriften als Blumea, Brittonia en Systematic Botany. Hij heeft meer dan honderd wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.


Externe links

Bron


Staat van informatie: 20.06.2021 10:31:35 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.