NlWiki

Robert DresslerRobert Louis Dressler (Taney County, 2 juni 1927 – Paraíso (Costa Rica), 15 oktober 2019) was een Amerikaanse botanicus.[1] Hij was gespecialiseerd in orchideeën en werkte lange tijd in Costa Rica.

Robert Dressler
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Robert Louis Dressler
Geboren 2 juni 1927
Overleden 15 oktober 2019
Standaardafkorting Dressler
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI , kan gebruikt worden om Robert Dressler aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal    Biologie

Inhoud


Loopbaan

In 1951 behaalde Dressler zijn B.A. aan de University of Southern California. In 1957 behaalde hij een Ph.D. aan de Harvard-universiteit. Hij hield zich bezig met taxonomie en evolutiebiologie van orchideeën en de ecologie van flora. In zijn onderzoek richtte hij zich met name op orchideeën uit Centraal-Amerika en dan vooral de soorten uit Costa Rica en Panama.

Dressler heeft onderzoek verricht namens de Missouri Botanical Garden, de Marie Selby Botanical Gardens, het herbarium van het Florida Museum of Natural History (onderdeel van de Universiteit van Florida) en het Smithsonian Tropical Research Institute in het Panamese Balboa (van 1963 tot 1985). Hij was lid van de American Society of Plant Taxonomists.

Hij verbleef lange tijd in Costa Rica, waar hij werkzaam was als onderzoekscoördinator op het gebied van orchideeën bij de Jardín Botánico Lankester, een botanische tuin die is gelegen op 26 km afstand van de hoofdstad San José.

Hij overleed in 2019 op 92-jarige leeftijd in zijn woonplaats Paraíso, nabij Cartago in Costa Rica.[2]


Eponiemen"> Eponiemen

Andere botanici hebben taxa naar Dressler vernoemd:


Selectie van publicaties

Robert Louis Dressler is (mede)auteur van meer dan vierhonderd botanische namen, met name van orchideeën. Hij heeft artikelen op zijn naam in wetenschappelijke tijdschriften als Annals of the Missouri Botanical Garden, Brittonia en Novon. Hij participeert in de Flora Mesoamericana, een samenwerkingsproject dat is gericht op het in kaart brengen en beschrijven van de vaatplanten van Meso-Amerika. Tevens is hij verbonden aan de Organization for Flora Neotropica (OFN), een organisatie die als doel heeft om een gepubliceerd overzicht te geven van de flora van de neotropen.

  • The Orchids: Natural History and Classification; Robert L. Dressler; Harvard University Press (1990); ISBN 0674875265
  • Field Guide to the Orchids of Costa Rica and Panama; Robert L. Dressler; Cornell university Press (1993); ISBN 9780801481390
  • Phylogeny and Classification of the Orchid Family; Robert L. Dressler; Cambridge University Press (1994); ISBN 0521450586

Externe links

Bron


Staat van informatie: 19.06.2021 09:16:27 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.