NlWiki

PoederVoor de make-up soort, zie Poeder (make-up)

Een poeder is een vaste stof die uit zeer kleine korrels bestaat. Een poeder wordt geproduceerd door een stof met grotere korrels te malen of pletten.

Een eigenschap van poeder ten opzichte van een vaste stof met grotere korrelgrootte is dat het oppervlak per volume groter is. Zo kan vermalen suiker of zout bijvoorbeeld sneller oplossen dan een groot brok.

Poeders kunnen kristallijne zuivere chemische stoffen zijn, of mengsels van kristallen van zuivere stoffen, maar ook zijn er poeders van mengsels waar elke korrel een mengsel is.

Voorbeelden van poeders:

De compositie van kristallijne poeders kan worden onderzocht met behulp van poederdiffractie.

Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 07:42:48 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.