NlWiki

PluimveeOnder pluimvee verstaat men de door de mens gedomesticeerde vogels die hoofdzakelijk voor productiedoeleinden worden gehouden. Het betreft daarbij producten als vlees, eieren en veren. Siervogels, gezelschapsvogels en volièrevogels worden gewoonlijk niet tot het pluimvee gerekend. Voor de duivensport gehouden duiven vallen er evenmin onder.

Hoenderhof geschilderd door Otto Scheuerer (1862-1934)

De meeste pluimveesoorten zijn door fokkers veredeld tot een groot aantal rassen die specifieke kenmerken vertonen qua uiterlijk en productiviteit.

De belangrijkste pluimveesoorten zijn:

Na een kortstondige vakbondsactie is er een omzendbrief gekomen van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen[1] waarin verdere verduidelijking staat aangaande de duif. Een sportduif is géén pluimvee. Een ordinaire slachtduif echter wél.


Zie ook

Bron


Staat van informatie: 19.05.2021 10:07:41 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.