NlWiki

Persoonlijk hoogleraarEen persoonlijk hoogleraar is een hoogleraar die vanwege uitzonderlijke onderzoekscapaciteiten tijdelijk benoemd is aan een Nederlandse universiteit en wiens leerstoel gefinancierd wordt door de universiteit.

Het verschil met een gewoon hoogleraar is dat de tweede een structurele positie bezet - dat wil zeggen dat bij vertrek van de gewoon hoogleraar een ander op deze positie wordt benoemd. Een persoonlijk hoogleraarschap is daarentegen persoonsgebonden en wordt bij vertrek van de hoogleraar niet opgevuld. Een persoonlijk hoogleraarschap geldt voor de duur van vijf jaar.[1] Een persoonlijk hoogleraar heeft wel een leeropdracht, houdt zich ook bezig met onderzoek, kan onderwijs geven en promovendi begeleiden maar heeft geen vakgroep.[2]

Bron


Staat van informatie: 19.05.2021 04:43:19 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.