NlWiki

Omroep RKKDe zendtijd van Omroep RKK (Omroep Rooms-Katholiek Kerkgenootschap) maakte deel uit van de regeling voor programma's op de Nederlandse radio en televisie die sinds 1956 in het Nederlands publiek omroepbestel toegekend waren aan de kerkgenootschappen en geestelijke stromingen.

Omroep RKK
Opgericht 1956
Doelgroep rooms-katholieken, randkerkelijken, mensen met belangstelling voor levensbeschouwing
Land Vlag van Nederland Nederland
Status 2.42-omroep
Portaal    Media

De RKK was een zogeheten 2.42-omroep (gebaseerd op artikel 2.42 van de Mediawet 2008) en kende geen leden. De uitzendingen werden op verzoek van de Nederlandse Bisschoppenconferentie verzorgd door de KRO, waarmee sinds 1993 een convenant gesloten was. In 2012 werd de samenwerking verlengd tot 2016. De RKK is met het ingaan van de nieuwe medialicentie in 2016 opgegaan in KRO-NCRV. De omroep zond onder meer eucharistievieringen uit, het programma Kruispunt, Allemachtig 80!, speciale programma's rond Kerstmis en Pasen (zie ook The Passion) en de pauselijke zegen Urbi et orbi.


Zie ook


Externe link

Bron


Staat van informatie: 19.06.2021 11:36:13 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.