NlWiki

OchromaOchroma is een geslacht van bomen uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). Het geslacht telt slechts een soort die voorkomt op het Amerikaanse continent, in een gebied tussen Zuid-Brazilië en Bolivia en het zuiden van Mexico.[1] De soort levert het balsahout.

Ochroma
Ochroma pyramidalis
Taxonomische indeling
Rijk:Plantae (Planten)
Stam:Embryophyta (Landplanten)
Klasse:Spermatopsida (Zaadplanten)
Clade:Bedektzadigen
Clade:'nieuwe' Tweezaadlobbigen
Clade:Malviden
Orde:Malvales
Familie:Malvaceae (Kaasjeskruidfamilie)
Onderfamilie:Bombacoideae
Geslacht
Ochroma
Sw.
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Ochroma op Wikispecies
Portaal    Biologie

Soorten

  • Ochroma pyramidale (Cav. ex Lam.) Urb.
Bron


Staat van informatie: 13.06.2021 08:26:33 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.