NlWiki

Nederlands SoortenregisterHet Nederlands Soortenregister is een online overzicht van de Nederlandse biodiversiteit. De website is op 26 september 2005 geopend in Naturalis in Leiden door toenmalig minister Cees Veerman. De website richt zich op wetenschappers, beleidsmakers, adviesbureaus, journalisten, natuurbeheerders en geïnteresseerde leken.

Het Nederlands Soortenregister is een samenwerkingsverband van meerdere organisaties, waaronder:

Aan het Nederlands Soortenregister zijn verschillende wetenschappers en fotografen verbonden, waaronder lichenoloog André Aptroot, botanicus Pieter Baas, mycoloog Robert Samson, mycoloog Joost Stalpers en in het verleden ook botanicus Ruud van der Meijden.

Er worden over Nederlandse soorten en ondersoorten diverse gegevens verstrekt. De geaccepteerde wetenschappelijke naam (met de auteur) en Nederlandse namen worden gegeven. Eventueel worden er ook synoniemen gegeven. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen soorten die van nature in Nederland voorkomen en soorten die hier geïntroduceerd zijn. Eventueel wordt de Nederlandse beschermingsstatus opgegeven. Ook worden eventueel beschikbare afbeeldingen en het voorkomen in Nederland middels verspreidingskaarten getoond.


Externe links

Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 01:23:12 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.