NlWiki

NPO SpiritNPO Spirit was het levensbeschouwelijke digitale themakanaal en on-demand platform van de Nederlandse Publieke Omroep. Het was een Nederlands themakanaal dat zich richtte op evangelische en aanverwante christenen en behoorde tot het portaal Nederland 4 van de Nederlandse Publieke Omroep.

NPO Spirit
Type Digitaal themakanaal
Land Vlag van Nederland Nederland
Uitzendgroep NPO
Lijst van televisiezenders
Portaal    Televisie

Het digitale themakanaal begon als Omega TV en was een samenwerking tussen alle levensbeschouwelijke omroepen in Hilversum. De omroepen met een A-status (EO, KRO en NCRV) en de 2.42-omroepen BOS, HUMAN, IKON, Joodse Omroep (JO), OHM, RKK en Zendtijd voor Kerken (ZvK) werkten gezamenlijk aan de programmering van het platform.

Het logo van Spirit 24 gebruikt van mei 2009 t/m 10 maart 2014

In december 2008 moest de EO stoppen met het uitzenden via het themakanaal. Het kanaal werd beheerd door de Evangelische Omroep. Via het themakanaal werden veel oude EO-programma's uitgezonden. Het themakanaal moest stoppen omdat de NPO bepaalde dat de 17 themakanalen van Nederland 4 terug moesten naar 12 themakanalen. De EO reageerde teleurgesteld op het besluit.[1]

NPO Spirit was de voortzetting (in omroep-gezamenlijkheid) van het NCRV-platform '/Geloven'. In 2014 is de naam Spirit 24 veranderd in NPO Spirit. De laatste uitzending van NPO Spirit was in december 2015. Het on-demand themakanaal npospirit.nl is per 1 januari 2016 opgeheven.

Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 08:35:15 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.