NlWiki

NIOSH-formuleDe opmaak van dit artikel is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Mogelijk is ook de spelling of het taalgebruik niet in orde. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen .

De NIOSH-formule is in de Verenigde Staten opgesteld door het National Institute for Occupational Safety and Health en wordt gebruikt voor het bepalen van de belasting bij het tillen.[1]

Bij het tillen moet rekening gehouden worden met de horizontale afstand van het te tillen gewicht tot de enkels, de verticale afstand tot de enkels, de verticale verplaatsingsafstand, de romprotatie met asymmetriefactor, de tilfrequentie en de hanteerbaarheid van het te tillen gewicht.

Formule: RWL = 23 kg × Hf × Vf × Df × Af × Ff × Cf

(RWL (Recommended Weight Limit): Aanbevolen maximaal te tillen gewicht)

  • Hf = 25/H (minimaal 25 cm tot maximaal 63 cm)
  • Vf = 1 – 0.003 x |V - 75| (maximaal 175 cm)
  • Df = 0,82 + 4,5/D (verplaatsing < 25 cm, dan Df = 1)
  • Af = 1 – 0,0032 A (in °) (rotatie moet < 125° zijn)
  • Ff = aantal keer per minuut
  • Cf = hanteerbaarheid (goed = 1)
Bron


Staat van informatie: 29.06.2021 03:06:33 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.