NlWiki

Master of ArtsMaster of Arts (afkorting: MA, Latijn: Magister Artium, vrije vertaling: 'meester in de kunsten') is een academische graad in de bachelor-masterstructuur maar de graad kan ook door sommige andere instellingen voor hoger onderwijs worden gegeven.

De graad Master met specificatie of Arts wordt hier gebruikt om aan te geven dat men aan een universiteit een wetenschappelijk of academisch georiënteerde initiële masteropleiding heeft afgerond in de geesteswetenschappen (letteren, theologie of filosofie). De graad kan ook verleend worden aan afgestudeerden van bepaalde hogescholen die daarvoor toestemming hebben van de NVAO. De masteropleiding volgt na een drie of vier jaar durende bachelor-fase van een soortgelijke opleiding (BA).

De graad Master of Arts wordt internationaal erkend en is qua niveau vergelijkbaar met de oude Nederlandse titel doctorandus (drs.) en de Belgische titel licentiaat (lic.). Volgens artikel 7.20 in de Nederlandse Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW) is de MA gerechtigd om de titel doctorandus (drs.) te voeren, mits het een WO master is. Een HBO master mag dit niet. Hiervoor geldt uitsluitend de vermelding van de graad MA, achter de naam. Het is echter niet toegestaan om zowel de graad als de titel tegelijk te voeren, tenzij daarvoor daadwerkelijk meerdere opleidingen zijn afgerond. Met deze veranderde regels omtrent academische graden is de instelling waaraan men gestudeerd heeft belangrijker geworden dan de graad die men voert.

Bij het voeren van de graad wordt deze achter de naam gezet, bijvoorbeeld "P. Jansen, MA".

Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 07:39:37 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.