NlWiki

Marc DaniëlsMarc Daniëls (Jette, 10 juli 1959 – aldaar, 10 mei 2021),[1][2] ook bekend als De Marck, was een Belgisch striptekenaar en kunstschilder. Samen met Rik De Wulf runde hij Studio Max! tussen 1999 en 2010.

Marc Daniëls
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Pseudoniem(en) De Marck
Geboren 20 juli 1959
Geboorteplaats Jette
Overleden 10 mei 2021
Overlijdensplaats Jette
Land Vlag van België België
Beroep Stripauteur
Werk
Genre Stripverhalen
Bekende werken Stam en Pilou,
De reizen van Alex
Uitgeverij Standaard Uitgeverij, Casterman
Portaal    Strip

Carrière

Daniëls studeerde Beeldende Kunsten aan het Koninklijk Atheneum Brussel in Jette.[3] Hij tekende illustraties en cartoons voor Brusselse kranten.[3]

In 1999 richtte hij samen met Rik De Wulf Studio Max! op.[3] Zij bedachten de strip Stam en Pilou voor de jeugdfilatelie van de Belgische Post, die vanaf 2000 in albumvorm werd uitgebracht.[3] In 2010 verscheen het 25e album in de reeks. In datzelfde jaar werd de studio opgeheven.[3] In 2011 kreeg deze stripreeks een stripmuur in Brussel aan de Rue des Alexiens/Cellebroersstraat.[3]

In 2009 maakte hij samen met onder meer De Wulf het album Alexander de Grote 1 in de educatieve reeks De reizen van Alex van Jacques Martin.

In 2011 tekende Daniëls op scenario van Danny Verbiest een zevendelige stripreeks over de Brusselse schilder en kunsthandelaar Geert Van Bruaene (1891-1964).[3] In 2016 verscheen van zijn hand het album Enfin Les Vacances op scenario van Herman Mennekens. Tot slot tekende hij in 2020 een promotiealbum voor de gemeente Buggenhout met de titel Het Spook van de Pastorie waarvoor hij samen met Tim Bolssens en Lander Daniels het scenario verzorgde.

Daniëls was vanaf september 2020 gemeenteraadslid van Jette voor de Open Vld-afdeling Jette. Hij overleed op 61-jarige leeftijd aan de gevolgen van COVID-19.[4]


Externe links

Bron


Staat van informatie: 30.06.2021 01:52:22 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.