NlWiki

LibriVoxLibriVox is een internetorganisatie van vrijwilligers die als doel heeft is om alle boeken in het publiek domein gratis beschikbaar te maken in audioformaat en elektronische versie, via het internet. In december 2015 waren reeds meer dan 9000 audioboeken beschikbaar: ongeveer 90 procent van de boeken is Engels, maar ook bijvoorbeeld Nederlandse, Duitse, Frans en Chinees zijn beschikbaar. In december 2010 telde LibriVox boeken en korte verhalen in 31 talen. In augustus 2016 waren er 24.000 boeken beschikbaar, in 75 talen.

Logo van LibriVox

Vrijwilligers van LibriVox lezen hoofdstukken voor uit boeken in het publiek domein en maken hier geluidsopnames van. LibriVox maakt deze vervolgens gratis beschikbaar op internet (onder andere door middel van podcast, ogg en BitTorrent). LibriVox bestaat volledig uit vrijwilligers, is open source, stelt de inhoud gratis beschikbaar en werkt uitsluitend met internet-communicatiemiddelen.

De meeste boeken die opgenomen zijn in de audio-bibliotheek van LibriVox, zijn vervallen in het publiek domein door hun ouderdom. In het Nederlands zijn onder andere Max Havelaar, Camera Obscura, Kees de jongen, Afke's tiental en Tijl Uilenspiegel als compleet luisterboek beschikbaar.


Externe links

Zie de categorie LibriVox van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.
Bron


Staat van informatie: 20.06.2021 05:36:50 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.