NlWiki

Kit (afdichting)Voor het gelijknamige begrip uit de motortaal, zie Kit (motortaal).

Kit is de verzamelnaam voor dikvloeibare materialen, die gebruikt worden voor verlijming of als afdichting. Een kit blijft na opdrogen plastisch.

Kit in een koker
Hulpmiddel om kit aan te brengen. De koker met kit wordt hierin geplaatst.

Kitten zijn over het algemeen verkrijgbaar in kokers, en worden aangebracht door middel van een kitspuit.


Soorten kit

Er bestaan 3 soorten kitten:

  1. Plastische kitten: Deze vervormen wel onder druk maar veren niet uit zichzelf terug en vertonen geen relaxatie. Butyleenkit is hier een voorbeeld van.
  2. Plasto-elastische kitten: Vervormen onder druk, en ontspannen dan. Acrylaatkit is hier een voorbeeld van.
  3. Elastische kitten: Deze hebben een rubberachtig gedrag, keren na indrukken of uitrekken weer in oorspronkelijke toestand terug. Siliconenkit en polyurethaankit zijn beide elastisch.

Samenstelling

Er zijn veel types kit met diverse samenstelling. Het toepassingsgebied is zeer breed. Terwijl vroeger veel oplosmiddelen werden gebruikt is dit verminderd, waarbij giftige stoffen zijn vervangen. Er zijn diverse soorten hybride kitten op de markt gekomen zoals de MS-polymeren. In oudere soorten kitten kan asbest verwerkt zijn, al is er vaak geen sprake van een hoge vezelemissie bij bewerking.


Zie ook

Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 05:14:51 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.