NlWiki

DiabroticaDiabrotica is een geslacht van kevers uit de familie bladkevers (Chrysomelidae).[1] De wetenschappelijke naam van het geslacht werd in 1837 gepubliceerd door Louis Alexandre Auguste Chevrolat.

Diabrotica
Diabrotica virgifera (Maïswortelboorder)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Arthropoda (Geleedpotigen)
Klasse:Insecta (Insecten)
Orde:Coleoptera (Kevers)
Familie:Chrysomelidae (Bladkevers)
Geslacht
Diabrotica
Chevrolat, 1837
Typesoort
Crioceris fucata Fabricius, 1787
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Diabrotica op Wikispecies
Portaal    Biologie
Insecten

Een aantal Diabrotica-soorten staan als zeer schadelijk bekend zoals de beruchte maïswortelboorder (Diabrotica virgifera). Andere soorten die tot dit kevergeslacht behoren leven op planten uit de familie komkommerachtigen.


Soorten


Bron


Staat van informatie: 20.06.2021 04:50:01 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.