NlWiki

Bronswespen (superfamilie)


(Doorverwezen vanaf Chalcidoidea)


De bronswespen (Chalcidoidea) zijn een superfamilie van vliesvleugeligen (Hymenoptera). Zo'n 22.000 soorten in deze superfamilie zijn beschreven, maar hun aantal wordt veel hoger geschat.

Bronswespen
Leucospis gigas (Leucospidae)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Arthropoda (Geleedpotigen)
Klasse:Insecta (Insecten)
Orde:Hymenoptera (Vliesvleugeligen)
Onderorde:Apocrita
Superfamilie
Chalcidoidea
Latreille, 1817
Parasitaire bronswesp (waarschijnlijk een Torymidae) met Andricus kollari mannetjes uit knikkergallen afkomstig van de zomereik
Parasitaire bronswesp (waarschijnlijk een Torymidae) uit een knikkergal afkomstig van de zomereik
Afbeeldingen op Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Bronswespen op Wikispecies
Portaal    Biologie
Insecten

De meeste soorten zijn parasitoïden die parasiteren op eitjes, larven en andere ontwikkelingsstadia van andere insecten.


Families

Er zijn 20 beschreven families:

Catolaccus grandis (Pteromalidae)
Bron


Staat van informatie: 19.05.2021 04:59:09 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.