NlWiki

Carl Henrik BohemanCarl Henrik Boheman (Jönköping, 10 juli 1796 - Stockholm, 2 november 1868) was een Zweeds entomoloog.

Carl Henrik Boheman

Boheman studeerde aan de Universiteit van Lund. Hij ging daarnaast in militaire dienst en vocht mee in de Zweeds-Noorse Oorlog. In 1838 werd hij lid van de Kungliga Vetenskapsakademien waarvoor hij van 1841 tot 1867 de rol van professor en curator van de afdeling entomologie van het naturhistoriska riksmuseet bekleedde.

Boheman was gespecialiseerd in kevers en werkte in het bijzonder samen met Carl Johan Schönherr (1772-1848).

Bron


Staat van informatie: 16.06.2021 05:51:15 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.