NlWiki

BotanicusEen botanicus of plantkundige is een wetenschapper die de plantkunde beoefent. De vrouwelijke vorm is botanica, het meervoud is botanici. Soms wordt een botanicus met de oorspronkelijk Franse of Engelse term botanist aangeduid (vrouwelijke vorm: botaniste).

Een botanica aan het werk.

Een van de bekendste botanici is Carl Linnaeus die de basis legde voor het biosystematische onderzoek aan planten en de binominale nomenclatuur. Een hortus botanicus is een tuin, speciaal ingericht voor het verzamelen en bestuderen van planten.


Zie ook

Zoek botanicus op in het WikiWoordenboek.
Bron


Staat van informatie: 21.06.2021 04:45:05 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.