NlWiki

BeskidenDe Beskiden (ook: Woudkarpaten) vormen het centrale gedeelte van de Karpaten. Het gebergte behoort grotendeels tot Oekraïne maar ook tot Polen, Roemenië, Slowakije en Tsjechië.

Beskiden
Hoogste punt Hoverla (2060 m)
Lengte 600 km
Breedte 70 km
Locatie Oekraïne, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië
Coördinaten
Onderdeel van Karpaten
Foto's
De Hoverla, de hoogste top van de Beskiden
Portaal    Aardwetenschappen

De Beskiden zijn onder te verdelen in de Westelijke Beskiden met als hoogste top de Babia Góra (1725 m) in Polen en de Oostelijke Beskiden met als hoogste top de Hoverla (2060 m) in Oekraïne, tevens de hoogste berg in dat land.

In de Beskiden ontspringen grote rivieren als de Weichsel, de Tisza, de Dnjestr en de Prut. Het gebergte vormt aldus de waterscheiding tussen de Oostzee en de Zwarte Zee.

Kaart van de Beskiden op de grens tussen Polen en Slowakije (Poolse namen)

Zie ook

Zie de categorie The Beskids van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Bron


Staat van informatie: 19.05.2021 03:41:28 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.