NlWiki

Bachelor of ArtsBachelor of Arts (afkorting: BA, vertaling: kandidaat in de kunsten, Latijn: Baccalaureus Artium) is een universitaire bachelorgraad in het kader van het bachelor-masterstelsel.

De graad met specificatie of Arts wordt hier normaliter gebruikt om aan te geven dat men aan een universiteit een driejarige wetenschappelijk of academisch georiënteerde initiële bacheloropleiding heeft afgerond in de geesteswetenschappen (letteren, theologie, cultuurwetenschappen en filosofie) of sommige sociale wetenschappen. De studies in de sociale wetenschappen die meer empirisch van aard zijn (zoals econometrie, economie, sociologie, psychologie, etc.) verlenen echter de graad Bachelor of Science. Bij het voeren van de graad wordt deze achter de naam gezet, bijvoorbeeld "P. Jansen, BA".

Het grootste verschil tussen een Bachelor of Science en een Bachelor of Arts is de mate van specialisatie. In een BSc heeft de student minder ruimte om vakken buiten de major te volgen, waardoor een hoge mate van specialisatie wordt bereikt. Een BA daarentegen draait om een brede academische vorming met veel ruimte voor vakken uit andere disciplines. De wetenschappelijke waarde is echter gelijk aan die van een BSc.


Nederland

In Nederland worden alleen personen direct tot deze opleiding toegelaten die vwo of hbo hebben afgerond. Het is ook mogelijk om met een propedeuse van een hbo-opleiding toegelaten te worden tot de universiteit of een toelatingsexamen af te leggen. Na behalen van deze universitaire bachelor volgt men in de regel de universitaire opleiding tot Master of Arts. Ook kan iemand met een bachelordiploma de arbeidsmarkt opgaan. Door de gezamenlijke Nederlandse Universiteiten worden ongeveer 150 BA opleidingen aangeboden.[1]


Internationaal

Dankzij de Bolognaverklaring is de titel Bachelor of Arts een begrip in Europa. Een student met een Bachelor of Arts kan toegang krijgen tot bijna alle universiteiten in Europa voor een vervolgstudie. De graad Bachelor of Arts wordt ook in de rest van de wereld erkend en is qua niveau vergelijkbaar met de vroegere universitaire titel kandidaat.


Zie ook

Bron


Staat van informatie: 20.05.2021 08:03:30 CEST

Bron: Wikipedia (Auteurs [Geschiedenis])    Licentie van de tekst: CC-BY-SA-3.0. Auteurs en licenties van de afzonderlijke afbeeldingen en media zijn te vinden in het bijschrift of kunnen worden getoond door op de afbeelding te klikken.

Veranderingen: Ontwerp-elementen werden herschreven. Wikipedia-specifieke links (zoals "Redlink", "Edit-Links"), kaarten, navigatievakken werden verwijderd. Ook enkele sjablonen. Pictogrammen zijn vervangen door andere pictogrammen of verwijderd. Externe links hebben een extra icoon gekregen.

Belangrijke opmerking Aangezien de gegeven inhoud op het gegeven moment automatisch van Wikipedia werd overgenomen, was en is een handmatige controle niet mogelijk. Daarom geeft nlwiki.org geen garantie voor de juistheid en actualiteit van de inhoud. Mochten er intussen onjuistheden in de gegevens voorkomen of fouten in de weergave zijn gemaakt, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen: E-mail.
Zie ook: Afdruk & Privacy policy.